• VeganPlus Merili

Me teeme seda, sest see on ainus võimalus!

Olles leidnud enda jaoks veganmaailma, on muutunud palju. Need muutused on midagi sellist, mille tulekut ei suutnud me ennustada - kõik teadmised iseendast, oma võimetest, tunnetest, isegi enda sõpradest ja perekonnast on muutunud. Sellest, mida me ei teadnud iseenda kohta, loe postitusest edasi.




Mida me saime teada iseenda kohta?

Meil ei olnud õrna aimugi, et meie, täielikud "restorani-inimesed", veiseliha tar-tar ja "rare-" armastajad suudame või isegi tahame päevapealt keerata selja kõikidele oma senistele harjumustele. Ei ole olnud mitte ühtegi päeva alates sellest, kui hakkasime toituma täistaimselt, mil oleme igatsenud liha. Isegi mitte ainult lihast rääkides, vaid ka muna, piim, juust, vahukoor, toorjuustu koogid - kõik see on jäänud selja taha sellele pilku heitmata. Täna on ainus viis toitumiseks täistaimne, ilma allahindlusi tegemata.



Mida me teadsime iseendast varem?

Oleme kaks inimest, kes kohtusid restoranis ja ilma eneselegi märkamatult oleme nüüd maailmas, mis on täis toitu.

Sergei, olles töötanud 20 aasta jooksul restoranides ja teistes toitlustusasutustes kõikvõimalikel positsioonidel ja ka omanikuna, on ta näinud kõike, mis puudutab toitu, selle loomist, valmistamist, serveerimist.

Mina olen kasvanud talutütre peres - ema on veetnud kogu oma lapsepõlve talus, kus ainus toitumise võimalus ongi loomne. Seetõttu on ka minu põhimenüü siga, kana, vahel harva kala. Teadmine, et täisväärtuslik toit on saadud loomadelt, ei tulene iseenda kogemustest, vaid teiste sõnadest ja sellest, mida näidatakse ette kõige agressiivsemalt. Ei ole keegi iialgi öelnud, et eksisteerib ka teine võimalus ja mitmekesisus, erinemine on lubatud.

Koos Sergeiga alustatud catering-ettevõte ei toonud endaga kaasa ka teistsuguseid mõtteid. Kes on olnud mõnda aega catering ja toitlustusmaailmas, näeb tohutuid koguseid toitu, mida visatakse ära. Viia prügikasti 10kg veiseliha, 8kg salatit, 4kg leiba ja muud, ei ole probleem, sest selline olukord on cateringis tavapärane. Ei ole võimalik ülejääke viia Toidupanka, sest bürokraatia ei lase olla mõistlik - pealegi, toit, mis on olnud laual rohkem, kui 4 tundi, kuulub VTA nõudmisel utiliseerimisele. Tellijad hindavad suuresti enda võimeid üle söömise võimes ja hirm, et jääb puudu on liiga tugev - seetõttu tellimused, kus soovitakse 1,5kg toitu ühe inimese kohta, mis sisaldab kartulit, liha ja hapukapsast on täiesti reaalne. Igaksjuhuks võetakse veel lisaks 5 inimese võrra - äkki jääb siiski puudu. Sellise strateegia pooldamine tundus täiesti õige - toitu ei saa kunagi olla liiga palju.



Soovid saada teate, kui ilmub uus postitus?


Mine selle lehekülje lõppu ja subscribe VeganPlus lehekülge.

0 views

©2018 by Amanda Design OÜ. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon